3 Övningar för Starkare Bröst och Axlar

När du kliver in på ett gym (kanske vårt på Stora Essingen?) för första gången kan det vara svårt att hitta rätt och det är inte så konstigt! Det finns ofta många maskiner att välja mellan; många ser likadana ut. Vissa ser svåra ut att använda, och ibland är kanske den du vill använda upptagen!

Oroa dig inte, för just dig som är ny har vi därför skapat en enkel guide med 3 maskiner som kommer täcka av den estetiskt viktigaste muskelgruppen: dina bröst och axlar!

Redo för en heldag med bröst- och axelträning? Kika in vårt kompletta program.

Varför Träna Bröst och Axlar??

Bröst- och axelmusklerna spelar en avgörande roll både estetiskt och funktionellt. 

En stark bröst- och axelmuskulatur bidrar till bättre hållning och motverkar framåtböjning som kan uppstå av stillasittande arbete. 

Totalt sett är träning av bröst- och axelmusklerna viktigt för att förbättra hållning, öka styrka och muskeldefinition, förbättra balansen och främja en bättre ämnesomsättning. Inkluderar man övningar som riktar sig mot dessa muskelgrupper i sin träningsrutin uppnår man en stark och välbalanserad överkropp.

Med det sagt, låt oss kika närmare på nästa 3 övningar du kan använda för att komma igång:

Incline Press

Incline press riktar sig specifikt till de övre bröstmusklerna, kända som clavicular pectoralis. Genom att justera bänken till en lutande position lägger du mer fokus på den övre delen av bröstet, vilket hjälper till att skapa en välavvägd och proportionerlig bröstutveckling. Denna övning bidrar till ökad definition och styrka i den övre delen av bröstet.

Dessutom är incline press en sammansatt övning som även involverar axelmusklerna, särskilt den främre deltoideus. Genom att träna axlarna tillsammans med bröstet främjar du en balanserad muskelutveckling och förbättrad styrka och stabilitet i den övre delen av kroppen.

Robin visar:

Börja med en vikt på var sida (se till att det är samma på båda) som känns bekväm för dig. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set kan vi höja vikten ytterligare.

Cable Fly

Cable fly-övningen är ett populärt val bland träningsentusiaster som vill isolera och forma sina bröstmuskler. Den riktar sig främst till pectoralis major, den stora fläktformade muskeln som är ansvarig för bröstets form och styrka. Genom att utnyttja motståndet som kabelmaskinen ger möjliggör cable fly en jämn och kontrollerad rörelse som engagerar bröstmusklerna genom hela rörelseomfånget.

Robin visar hur:

Börja med en vikt på var sida (se till att det är samma på båda) som känns bekväm för dig. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set kan vi höja vikten ytterligare.

Bröstpress

Bröstpress, eller bench press som det även kallas, är en av de mest klassiska och populära övningarna för att bygga upp bröstmuskulaturen. Det är en sammansatt övning som involverar flera muskelgrupper, inklusive bröstmusklerna, deltamusklerna och triceps. Genom att använda en stång eller hantlar kan du utmana bröstmusklerna med högre vikter och stimulera både styrke- och volymökning.

Robin demonstrerar:

Börja med en vikt på var sida (se till att det är samma på båda) som känns bekväm för dig. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set kan vi höja vikten ytterligare.

För att Sammanfatta

Genom att inkludera cable fly, bröstpress och incline press i din träningsrutin säkerställer du en omfattande ansats för utveckling av bröst och axlar. Genom att inkludera dessa övningar kan du rikta in dig på olika muskelfibrer, förbättra muskelsymmetrin och uppnå en balanserad överkroppsfysik. Kom ihåg att fokusera på rätt teknik, gradvis öka vikterna och lyssna på kroppens signaler under träningen.

Alla maskiner finns såklart här på vårt gym och träningscenter på Stora Essingen.

Är du inte medlem? Bli det redan idag eller boka en gratis konsultation!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *