Starkare Armar: 3 Övningar för att Träna Triceps

3 busenkla övningar du kan göra för att stärka en ofta bortglömd del av kroppen: dina triceps!

När du kliver in på ett gym för första gången kan det vara svårt att hitta rätt och det är inte så konstigt! Det finns ofta många maskiner att välja mellan och många ser likadana ut. Vissa ser svåra ut att använda, och ibland är kanske den du vill använda upptagen! Oroa dig inte, för just dig som är ny har vi därför skapat en enkel guide med 3 övningar för att träna triceps!

P.s. Du kan använda en av dessa övningar som komplement till vårt kompletta program för bröst och axlar om du har lite tid över när du kör det passet!

Varför Ska Man Träna Triceps?

Att uppnå en balanserad och väldefinierad överkropp kräver mer än bara bröst- och axelträning. Triceps, de trehövdade musklerna på baksidan av överarmen, spelar en avgörande roll för armstyrka och estetik.

Dessutom tenderar nybörjare att glömma bort denna kroppsdel och fokuserar endast på biceps. Faktum är att båda två behövs i tandem för att få stora armar.

Med det sagt kikar vi närmre på 3 övningar som kommer hjälpa dig på vägen med att stärka upp dina armar:

Pushdowns

En av de mest effektiva och populära övningarna för att träna triceps är pushdowns. Denna övning utförs vanligtvis med en kabelmaskin och ett V-format handtag, men faktum är att den kan göras med flera olika grepp och handtag.

Här visar vi två varianter med metallstång:

Starta med en vikt som känns passande. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set vardera kan du höja vikten. Kom ihåg att inte använda överkroppen!

Pushdowns Med Repgrepp

För att maximera tricepsträningen är variation nyckeln. Pushdowns med repgrepp är en utmärkt variant som utmanar triceps på ett annorlunda sätt. Istället för ett V-format handtag använder du ett rep. På så vi involveras även underarmarna mer än i den klassiska varianten.

Låter det knäppt? Robin visar:

Precis som med den klassiska varianten ska du starta med en vikt som känns passande. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set vardera kan du höja vikten. Kom ihåg att inte använda överkroppen!

Smala Armhävningar

Smala armhävningar, även kända som diamantarmhävningar, är en kroppsövning som fokuserar på att bygga tricepsstyrka med hjälp av din egen kroppsvikt.

Den går utmärkt att göra mot en stång, så som i videon nedan, men den går även att göra på golvet eller mot ett bord hemma hos dig!

Fortsätt tills du kan göra 20 repetitioner á tre set. När du kan göra det, ändra lutningen på kroppen, eller sänk stången så du stänger ner vinkeln gentemot golvet. Rinse and repeat!

Sammanfattningsvis

Sådärja, ett kortare inlägg om hur du bäst kan träna triceps. Trotts att de ofta glöms bort betyder inte det att du ska göra det! Involvera dessa övningar i ditt pass för mer väldefinierade armar!

Som sagt finns alla maskiner här på vårt gym och träningscenter på Stora Essingen.

Är du inte medlem? Bli det redan idag eller boka en gratis konsultation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *