Variera Din Axelträning – 3 Nya Övningar För Starkare Axlar

3 nya övningar du kan göra för att variera din axelträning!

Vi har snart täckt av alla muskelgrupper i denna serie! I ett tidigare inlägg har vi redan hunnit täcka av ett komplett program för bröst- och axelträning. Men nu gör vi en snabb avstickare (eller kan man kalla det tillbakahopp?) för att du ska kunna variera din axelträning.

Varför Ska Man Träna Axlarna?

Axlar är en viktig del av överkroppen och att träna axlarna regelbundet kan bidra till att förbättra både din hållning och styrka.

En liten sidnot med axelträning är

Genom att inkludera dessa effektiva övningar i ditt träningsprogram kan du forma och stärka dina axlar på ett målinriktat sätt.

Sittande Axelpress

Sittande axelpress är en riktig klassiker! För att utföra denna övning, sätt dig på en stol eller bänk med ryggen i lätt lutande position.

Genom att inkludera sittande axelpress i din träningsrutin kan du inte bara öka styrkan i dina axlar, utan också förbättra stabiliteten i axelområdet. Denna övning engagerar främst deltamusklerna och överarmsmuskulaturen. Vi anser dock att denna går att variera lite.

Hur då? Robin visar såklart:

Börja med en vikt som känns bekväm för dig. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set är det dags att höja vikten.

Baksida Axel

För att komplettera din axelträning får du inte glömma baksida axel! I vårt första inlägg om att träna axlarna tangerade vi denna muskelgrupp i maskin. Den finns dock inte på alla gym. Därför är det bra med en friviktsvariant!

Hur går det till? Jo, enl: följande:

Börja med en vikt som känns bekväm för dig. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set är det dags att höja vikten.

Axelresning Med Rep

Den tredje övningen är axelresning med rep, en övning som betonar axelns laterala muskler.

Genom att inkludera axelresning med rep i din träningsrutin kan du inte bara öka uthålligheten i dina axelmuskler, utan också definiera axelns laterala konturer på ett bra sätt. Denna övning hjälper till att skulptera axelpartiet och ger dig en starkare närvaro i både vardagliga aktiviteter och gymmet.

Börja med en vikt som känns bekväm för dig. När du kan göra 15 repetitioner á 3 set är det dags att höja vikten.

För att Sammanfatta

Genom att träna axlarna kan du förbättra din hållning, minska risken för skador och öka din övergripande överkroppsstyrka.

Kom ihåg att använda korrekt form och teknik när du utför övningarna för att undvika skador och maximera dina resultat. Konsultera alltid en tränare eller instruktör om du är osäker på hur man utför övningarna korrekt.

Alla maskiner finns såklart här på vårt gym och träningscenter på Stora Essingen.
Är du inte medlem? Bli det redan idag eller boka en gratis konsultation!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *